Diep in de nacht, als de wereld rondom haar slaapt, wordt Maria T. Muto creatief. Hetgeen ze doet, is haar beelden ontzetten in woorden, waar een prachtig verhaal uit vloeit. Schrijven is een passie, iets dat Maria niet kan uitzetten. Haar kinderboeken bevatten een universele boodschap, waar ook volwassenen door worden geraakt. Al de tekeningen en de lappenpoppen zijn van haar hand.

Boeken

De Beer, de Vos en het tonnetje vet  

Echte vrienden vergeven elkaar!

Lang geleden in een groot bos, leefden eens een beer en een vos.
Op een dag waren ze op zoek naar eten.
Ze kwamen aan de blokhut van een oude man.
Achteraan in de woonkamer zagen ze een tonnetje en ze besloten het mee te nemen.
Het tonnetje zat vol met vet.
De sluwe vos begon stiekem te smullen van het vet.
De beer ging ook kijken en ontdekte dat het vet op was.
Ze kregen ruzie, maar de vos bedacht een manier om het weer goed te maken.

Stien en haar wonderwereld in de kern van de aarde

Stien is een meisje dat in de klas diep wegzinkt in haar droomwereld, een andere wereld met allerlei wezentjes die diep binnen in onze aarde leven. Daar leert ze Adama kennen, hij laat Stien proeven van een wereld vol wonderen en ongerepte schoonheid. Hij toont aan dat als iedereen zijn steentje bijdraagt onze wereld er veel mooier zal uitzien. Verandering is altijd mogelijk.

Marie en Vlad de vampierjongen

Op een mooie winterdag loopt Marie door het bos, daar ziet ze een jongen met een gitaar, leunend tegen een boom. Maar wat Marie niet dadelijk weet , is dat Vlad geen gewone jongen is. Vlad is een vampier uit 1800. Door Vlad leert Marie de wereld zien met andere ogen. Dit boek toont dat echte vriendschap vanbinnen zit.

Marie naar de Noordpool

Dit jaar vraagt de Kerstman hulp aan de kinderen omdat de elfjes ziek zijn, twee kindjes mogen mee naar de Noordpool. Een rasecht Kerstverhaal voor familie, vrienden, kinderen, kleinkinderen… en de generaties die zullen volgen. 

Ook te koop: Lappenpop handmade with love (48 cm)

Te koop

Wil je een gesigneerd exemplaar van een van Maria’s boeken en misschien ook een bijpassende handmade lappenpop? Contacteer haar dan via maria.muto@skynet.be of via haar Facebookpagina.

  • Stien en haar wonderwereld in de kern van de aarde – 17 euro 
  • Marie en Vlad de vampierjongen – 18 euro 
  • Marie naar de Noordpool – 18 euro 
  • Lappenpop handmade with love (48 cm) – 39 euro

In maart 2021 gaf Maria een interview voor Boekenerf. Benieuwd? Kijk dan hier