Jeannette (Opgrimbie, 1950) groeide op in een mijnwerkersgezin. Haar liefde voor schrijven begon vanaf het eerste leerjaar. Deze passie om dingen te verwoorden is steeds gegroeid, van gedichten over korte verhalen naar thrillers. In 2009 publiceerde ze haar eerste thriller waarin de lezers kennismaakten met het duo Esther Kreif en Ilona Berkochek. De verhaallijnen starten altijd in Hasselt en de personages zijn afkomstig uit heel Limburg.

Boeken (thrillers)

  • Moord in de TT-Wijk

Na het overlijden van haar man Peter krijgt Esther Kreif de kans commissaris te worden in Hasselt. Zij vormt een hecht team met de eigenzinnige flapuit Ilona Berkochek. Als de groep van musical Pinokkio zijn intrede doet in Hasselt, wordt er de eerste avond een lijk ontdekt in de parkeergarage. Het blijkt dat het hier gaat om Rudolfo, de hoofdrolspeler.

  • De Kanaalkom

Hasselt en omgeving worden opgeschrikt door de brutale moord. Esther en Ilona vallen van de ene verbazing in de andere als ze de familie van het slachtoffer op de rooster leggen. De confrontatie tussen de Oosterse en de Westerse Wereld, het verleden en het heden loopt als een web door elkaar.

  • Beeldenstorm

Commissaris Esther Kreif en haar team staan bekend voor hun snelle en accurate aanpak van elk moorddossier. Maar als Esther geconfronteerd wordt met een geheimzinnige figuur die via het besmeuren van standbeelden in de stad Hasselt,
het enkel en alleen op haar persoontje gemunt lijkt te hebben, tast ze in het ongewisse. Zo spit ze alle mogelijke pistes uit en duikt in haar verleden. Die zoektocht wordt plotseling doorkruist door een geheimzinnige moord die al haar aandacht verdient.

  • Zoektocht

De rustige provinciehoofdstad Hasselt wordt opgeschrikt door een brutale moord op een zonderling. Commissaris Esther Kreiff en inspecteur Ilona Berkochek staan voor de moeilijke taak de dader zo snel mogelijk in te rekenen. Waarom werd die sukkelaar vermoord? Wie was hij? De vragen stapelen zich op.

  • Perfect

Tijdens de Virga Jessefeesten lijkt de stad een versterkte vesting omdat het terreurniveau op drie staat in heel België. Het team van Esther Kreiff wordt tijdens deze veertien dagen ingeschakeld om mee te werken aan het veiligheidsplan.

Een brutale moord brengt het hele team onder hoogspanning. Het hele team zoekt koortsachtig naar aanknopingspunten in het verleden van alle betrokkenen die de revue passeren, maar enkel tegenstrijdige verklaringen hopen zich alsmaar op.

Kopen

Je kan haar boeken bestellen via jeannette.funk@telenet.be