Stan Mardaga (As, 1946) is een gepensioneerd bouwvakker uit Zonhoven. Hij is gehuwd met Gina Treunen en vader van Nele en An. Stan is voorzitter van dialectvereniging Veldeke As-Niel en mocht zich van 2012 tot 2014 dorpsdichter van As noemen.

Boeken

 • Gedichten – Dorpsdichter 2012-2014 – 5 euro

  Poëzie in Asser dialect met de vertaling erlangs.

 • Gedichten – Na drie jaar Dorpsdichter, voorjaar 2015 – 5 euro

  Poëzie in Asser dialect met de vertaling erlangs.

 • AKOBAL een dorp voor goudvissers (roman) – 18 euro

  Na de dood van zijn oma in het voorjaar is Tim vaak alleen thuis omdat beide ouders zakelijk een zeer druk leven leiden. Met het naderen van de grote vakantie vraagt de vader aan de tuinman om zijn zoontje te helpen met de technische opbouw van een modelspoorweg. Op het basisplatform van de modelspoorweg fantaseren Tim en Felix gaandeweg een ideale dorpsgemeenschap waarin ze zich hoe langer hoe meer verliezen. Iets wat niet zonder gevolg zal zijn.

 • Riek en Teerus – 15 euro

  Gedichten en fictieve brieven in Asser dialect, geschreven omstreeks 1920 door Edward Vandehoudt. Vertaling naar Algemeen Nederlands door Stan Mardaga.

 • Mens – God en geld (non-fictie) – 8 euro

  Onze huidige manier van leven in een kapitalistische markteconomie, vraag en aanbod als prijsbepalende factor. Winst maken, produceren om te consumeren, massaal, met welk doel, welke gevolgen? Beseffen we voldoende onze persoonlijke verantwoordelijkheid voor de volgende generaties, onze kinderen en kleinkinderen. Kunnen we, willen we en zullen we het tij nog ten goede gekeerd krijgen?

Kopen

Je kan zijn boeken per mail bestellen: st.mardaga@telenet.be