Christina Guirlande is dichteres, jeugdauteur, vertaalster uit en naar het Frans. Zij schreef reeds een 60-tal boeken en heeft enkele honderden gedichten en teksten gepubliceerd in tijdschriften en bloemlezingen. Ze werd meermaals bekroond voor haar poëzie en voor haar jeugd- en kinderboeken. Verschillende componisten hebben werk van haar getoonzet.  Ze was lid van de Adviescommissie voor de Nederlandstalige Letterkunde en was in 2015-2016 stadsdichteres van Dendermonde.

Boeken

De laatste dag van oktober

De tijd waarin men opgroeit, de omgeving en het milieu, de opvoeding en opleiding, zijn van kapitale betekenis voor het hele verdere leven, maar de gebeurtenissen waarop men zelf geen vat heeft, kunnen een onverwachte en soms dramatische wending aan het leven geven.

‘Ze kon verdwijnen in een zelfverzonnen wereld waarin ook voorwerpen een eigen leven leidden, en kwam pas weer tevoorschijn wanneer zij het zelf besliste. Soms werd ze onredelijk bang, om andere keren roekeloos het gevaar op te zoeken. Dan weer was ze ontroostbaar: om een uit het nest gevallen vogeltje, om een duif die door de buurman zomaar de nek werd omgedraaid, om een afgebroken bloem, een verdrietig verhaal, omdat iemand te hard tegen haar schreeuwde, omdat de klaviermuziek, die op zomeravonden uit het open benedenraam van het herenhuis naast het gangetje klonk, ‘te mooi’ was.’

Een greep uit haar recente uitgaven:

  • Sporen in een holle weg (poëzie) – 14 euro
  • Stadsbeelden, 13 stadsgedichten Dendermonde, met pentekeningen van de auteur – 10 euro
  • Dorothee en Theodoor (kinderboek), gekartonneerd, met kleurenillustraties van Robin Dassen – 17 euro
  • Blaar en Tok trekken de wereld in (kinderboek), gekartonneerd, met kleurenillustraties van Lieve Janssen – 17 euro
  • Timo krijgt een vreemd geschenk (kinderboek), gekartonneerd, met kleurenillustraties van de auteur – 15 euro
  • Hagerupje doet het weer (kinderboek), gekartonneerd, met kleurenillustraties van Sandrine Lambert, 10 euro

We publiceerden een interview met Christina op Boekenerf. Benieuwd? Je kan het hier lezen.

Kopen

Je kan Christina’s boeken bestellen via mail: christina.guirlande@skynet.be
Op haar website vind je meer info over haar werk.