Lenno Vranken (2000, Neeroeteren) is auteur van de reeks De Wereld Achter de Spiegel.  Hij was al heel vroeg geboeid door sprookjes en oude sagen en wilde al zo lang hij zich kan herinneren schrijver worden. Naast schrijven houdt Lenno zich het liefst bezig met acteren, zingen, tekenen en uiteraard lezen. Hij is een enorme fan van de Harry Potter–boeken, Gotische literatuur en oude griezelfilms. Hij begon zijn boeken te schrijven toen hij dertien was.

Boeken

In februari 2021 gaf Lenno een interview aan Boekenerf. Je kan het hier nalezen.

De Wereld Achter De Spiegel – De Jongen (deel 1)

In een duistere toekomst overleeft Huritt, een dertienjarige jongen, samen met zijn gezin in het stadje Augtunus. Plots moet hij vluchten naar het landhuis van zijn overleden grootvader. Daar gebeuren er vreemde dingen.

De Wereld Achter De Spiegel – Afgezonderd (deel 2)

Huritt zal sterk moeten blijven om zichzelf heelhuids door nieuwe gevaren te helpen. Maar, zal dat lukken nu er niemand aan zijn zijde staat en hij in totale afzondering leeft? Ook dit deel in de serie De wereld achter de spiegel belooft een spannend avontuur te worden.

De Wereld Achter De Spiegel – De Maansteenmachine (deel 3)

Het Vanklor college, de toverschool die voor Huritts enige onderdak zorgt, wordt geteisterd door een reeks macabere moorden. De dader blijkt een Vampier te zijn, die het college van binnenuit aanvalt. Maar, wie is dit monster? Dan stuit de jongen op een nog groter mysterie. Het mysterie van de Maansteenmachine… Spanning, actie, gruwel en massa’s magie wachten je op in dit derde deel van Huritts avonturen!

De wereld Achter De Spiegel – In eigen handen (deel 4)

Huritt en Felice proberen te genieten van hun zomervakantie. Ze zijn nipt ontsnapt aan de klauwen van de Vampier Vladrië en willen terug rust in hun leven. Voor rust en ontspanning blijkt echter geen plaats. De volledige magische wereld is uit balans gebracht door kwade machten. Er heerst een vreselijke hitte, mensen komen op straat om onheilspellende boodschappen te verkondigen en er wordt een avondklok ingelast.

Onder al deze narigheid, kruisen Huritt en Felice het pad van hun gevreesde vijand. Vladrië is teruggekeerd en blijkt zijn zinnen te hebben gezet op Felice, zonder wie de Relieken van Oigkan niet kunnen worden geactiveerd. Huritt en zijn beste vriendin moeten het heft in eigen handen nemen en ervoor zorgen dat ze beschermd zijn tegen het naderende kwaad.

De Wereld achter de spiegel – Macaber (deel 5)

Alles lijkt in orde te zijn. Veiligheid is teruggekeerd in de levens van Huritt en Felice. Sinds ze zichzelf wisten in te schrijven op de magische kostschool Ildref, heeft hun leven ook niet één keer stilgestaan. Terwijl de twee vrienden zich doorheen lessen in tovenarij en tentamens worstelen, moeten ze eveneens het hoofd zien te bieden aan hun eigen emoties. Hoe kunnen ze hier echter tijd voor vinden, wanneer de dreiging van een oude vijand boven hun hoofden blijkt te hangen? Huritt ziet het als zijn taak om zijn vriendin tegen elke prijs te beschermen. Zal het hem echter lukken om tegen de monsters van buitenaf te vechten, terwijl hij ook te maken krijgt met de monsters binnenin zichzelf?

Genre: Fantasy & Science-fiction
Omvang: 16 x 24 cm
ISBN: 978-94-646-8288-5
Aantal pagina’s: 258 Prijs: € 22,99  

Kopen

Wil je een of meerdere boeken van Lenno kopen? Contacteer hem dan via zijn Facebookpagina of stuur hem een mailtje en hij stuurt met plezier een gesigneerd exemplaar op: lenno.vranken@hotmail.com

Je kan hem ook volgen op Goodreads.