In het middelbaar kreeg Kristel de opdracht een gedicht te schrijven tijdens de les Nederlands. Woorden spookten door haar hoofd tot ze een weg gevonden hadden om voor altijd te blijven kleven op papier. De liefde om te schrijven was geboren. Kristel houdt van woorden die het leven inkleuren. Elke dag is anders gekleurd en dat weerspiegelt zich in haar schrijfsels. De ene dag produceert ze kinderverhalen, de andere dag een vrolijk rijmpje, een diepdroevig vrij gedicht, een raak puntdicht of een intense senryu/haïku.

Boeken

Voor kinderen van 6-12 jaar:

Wonderwereld

Bij het openen van dit boek zet je een stap in de wereld van Kristel en Merel. Een wereld waar woorden en krachtige kleuren elkaar tegemoet komen. Een wereld waar moeder en dochter elkaar ontmoeten op een andere manier dan die van elke dag.

Voor volwassenen:

Verloren Liefde

Iedereen die liefde kan opbrengen voor diversiteit zal deze debuutbundel zeker weten te waarderen. De auteur en fotograaf nemen u graag mee voor een wandeling tussen senryu’s, vrije en rijmgedichten aangevuld met beelden die u aanzetten tot nadenken.

Luchtige Zuchten

Na haar debuutbundel houdt Kristel Dewaele het nu iets luchtiger. Woorden waaien van een senryu naar een puntdicht en weer terug om uiteindelijk in deze bundel te belanden.

Hemeltje Lief

In Hemeltje Lief neemt Kristel Dewaele je op poëtische wijze bij de hand om samen het proces van omgaan met verdriet – en andere gevoelens die de kop op steken – door het verlies van een dierbaar persoon een plaats te kunnen geven.

Kopen

Een gesigneerd exemplaar van één van haar boeken bemachtigen?

Contacteer Kristel via kristeldewaele@telenet.be of stuur haar een bericht op Facebook of Instagram. Of neem eens een kijkje op haar website.