Camille Jacobs (1953) is een creatieve zestiger die lef en gezond verstand combineert met een vleugje humor. Hij startte 28 jaar geleden zijn eerste vennootschap op, Camille Belgium.

Nu de tijd is aangebroken om zijn firma door te geven aan de volgende generatie, kan hij zich meer toeleggen op zijn hobby: boeken verzamelen en schrijven. Hij wilde altijd een boek van eigen hand in zijn bibliotheek zien staan. En dat heeft hij uiteindelijk waargemaakt.

Boeken

Wraak – 20 euro

Na zijn pensioen denkt politie-inspecteur Arthur samen met zijn vrouw (een kunstenares) te gaan genieten van reizen en kunst. Door het overlijden van zijn geliefde Vero loopt alles echter heel anders.

Als dan blijkt dat de kunstwerken van zijn vrouw niet alleen verkocht zijn, maar dat er voor deze verkoop ook doden vallen, gaat Arthur op zoek naar de dader. Daarbij wordt hij gehinderd door een vrijgelaten veroordeelde van een veertig jaar oude zaak, die hem koste wat kost wil laten hangen…

Dodelijke afrekening – 20 euro

Een bankbediende uit het Antwerpse verhuist naar Limburg, door omstandigheden die hij niet had zien aankomen. Omdat de verrassingen de wereld niet uit zijn, overkomt hem een iets dat zijn leven een andere wending zal geven. Wie is het lijk, met een vlek in zijn gezicht, dat hij in zijn kofferbak aantreft ?

Leo ondervindt dat liegen hem niet zo goed afgaat. Kan hij zich eruit praten? Corruptie, daar zou hij nooit aan meedoen, maar als er een dreigement boven zijn hoofd hangt, heeft hij misschien geen andere keuze ?

Zal Leo’s verliefdheid beantwoord worden of wordt dit ook brutaal verstoord ? Waarom wil hij iets rechtzetten in de stad Thessaloniki ? Slaagt Leo erin de bedrieger te bedriegen?

De waarheid – 22 euro

Een politie-inspecteur in Genk wordt geconfronteerd met een niet-alledaagse moordzaak. Het begin van een onderzoek dat zijn hele leven overhoop zal gooien en waarvoor hij in zijn familiegeschiedenis zal moeten duiken.

Welk verband is er tussen Genk, Leipzig, Antwerpen en Kroatië? Waarom werd Vasco opgesloten? Zal hij bevrijd worden? Overleeft Mario de aanslag op zijn leven? Wat hebben een virus en vaccin met deze zaak te maken? Zijn de ouders van Vasco door een noodlottig ongeval om het leven gekomen? Krijgt hij de verrassing van zijn leven te verwerken?

Meer vragen dan antwoorden. Lees het boek in één adem uit en ervaar hoe alles met elkaar te maken heeft.

Moedermoord – 22 euro

Dit verhaal begint bij Fons, die werkt voor Théodore Masy in Houthalen. Fons is ziekelijk jaloers en neemt de woorden van mijnheer Masy letterlijk. We volgen de familie Jansen door de jaren heen.

Wie is die mysterieuze tante en wie is Felix? Welke dodelijke geheimen schuilen in het huis in de Stationsstraat? Willem komt voor een onmogelijk dilemma te staan. Als er dan toch geen andere mogelijkheid is, neemt hij een besluit.

Soms kan haat te ver gaan… Dat bewijst Willems vrouw Maria. Willem twijfelt of hij wel verliefd was op Maria, omdat hij dat gevoel niet kende. Kristel brengt daar duidelijk verandering in.

Een spannend boek met wendingen die je onmogelijk acht, maar waar alles zich langzaam zal ontrafelen.

Zeventien

‘Zeventien’ is de vijfde thriller van Camille Jacobs en het tweede boek met de inspecteurs Vasco en Linda. Vasco is getuige van een incident dat hij beter niet gezien had. Dit is het begin van een rollercoaster die hem in gevaarlijke situaties brengt. Als inspecteur moet hij naar Karlovy Vary in Tsjechië, waar de gevolgen niet zonder gevaar zijn. Per toeval ontmoet Vasco een zekere Pol. Of is dit toch geen toeval? Wat gebeurt er op het eilandje aan de Molenvijver in Genk en op het oude kerkhof in Hasselt?

Berno wordt weer opgeroepen om samen met Linda en Vasco dit mysterie op te lossen. Door omstandigheden komt Linda in gevaar en haar redding lijkt niet meteen nabij. Waarom doen een crematorium en een begrafenisondernemer onze wenkbrauwen fronsen bij het leven van deze toch geheel onverwachte gebeurtenissen?

Kopen

Een gesigneerd exemplaar van Camilles boeken kan je bemachtigen via c.jacobs@ellimac.be. Je kan Camille Jacobs ook volgen op Facebook.