Els Raemaekers (1972) is geboren en opgegroeid in een Limburgs mijnwerkersgezin in Heusden-Zolder. Als kind amuseert ze haar vrienden met het vertellen van verhalen. Gedichten worden geschreven op kaartjes naar familieleden.

Haar eerste typemachine krijgt ze van een oom. Els zet hiermee haar eerste stappen naar het schrijven en legt haar verhalen vast op papier. Haar hoofddoel is haar lezers meenemen naar een andere wereld, even weg van de dagelijkse sleur. In 2020 is haar eerste roman een feit. Ze doet ook mee aan wedstrijden voor kortverhalen en gedichten onder het pseudoniem Rosie.

Boeken

Najara

Najara speelt zich af in South Australia in 1870. De Britten proberen de oorspronkelijke bevolking te overheersen. Dit doen zij door de Aboriginalkinderen onder te brengen bij Engelse families of naar andere eilanden te stationeren. Wanneer Abel Jenkins erachter komt dat hij geen Jenkins is, begint hij aan een zoektocht naar zichzelf. Een zoektocht waarbij de Ierse Fiona Chester zowel een hindernis als een grote hulp blijkt.

Kopen

Een gesigneerd exemplaar van Els’ boek bemachtigen? Dat kan via raemaekersels@hotmail.be of via haar Facebookpagina. Daar lees je ook verhalen van haar hand.