Renée Gellings (1962) is geboren en getogen in het Limburgse Roermond. Ze is getrouwd en moeder van twee jongvolwassen kinderen en van Douwe, een 3-jarige, ondeugende Zwitserse herdershond.

Renée begon te schrijven tijdens een burn-out begin 2017. Enkele maanden daarvoor was haar eerste hond Eros, een Schotse Collie tricolor, overleden. Renée schreef het verdriet van zich af door Eros levensverhaal op te schrijven, want haar gezin was zijn vierde eigenaar. Dit resulteerde in twee kinderboeken.

Eind 2019 begon ze aan een opleiding korte verhalen schrijven. Een verhalenbundel is in de maak.

Boeken

Hartelief

Hartelief is een verhalenbundel vol ontspannende, ontroerende, aangrijpende én herkenbare korte verhalen. Verhalen uit het leven gegrepen! De rode draad in de verhalen is liefde en vriendschap. Fictie en non-fictie wisselen zich af, net als de romantiek, drama én humor. Enkele verhalen zijn geïnspireerd door waargebeurde feiten uit het leven van de schrijfster of uit haar naaste omgeving.

Haar bewogen hart voor onze kwetsbare jeugd in deze toch al turbulente tijd, heeft haar geïnspireerd om de vaak schrijnende omstandigheden in hun leven te belichten. Zowel ouders als jongeren krijgen hierdoor een kijkje in elkaars leven. Deze verhalen worden afgewisseld met fictieve grappige en aandoenlijke verhalen. Kortom: verhalen die je hart raken!

Eros, de hond met de witte sjaal – Eros’ allergrootste wens

Dit boek vertelt het verhaal van de eerste twee jaren van Eros, een Schotse collie. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Eros groeit korte tijd op samen met zijn moeder en broertjes en zusjes. Hij beleeft allerlei avonturen. Totdat hij op een dag onderzocht wordt door een dierendokter en blijkt dat hij een erfelijke ziekte heeft aan zijn heupen.

Hij mag daarom nooit een papahond worden en dus is hij hierdoor niet meer van grote waarde. Dat is ook de reden dat hij tot drie maal toe naar een andere eigenaar moet. Zijn allergrootste wens is om ooit voor altijd ergens te mogen blijven wonen. Bij een gezin waar ze met hem spelen, met hem knuffelen en van hem houden zoals hij is, een maatje voor het leven! Zal zijn allergrootste wens uitkomen?

Eros, de hond met de witte sjaal – Eros en zijn vrienden

Dit tweede deel beschrijft de avonturen van Eros vanaf de eerste dag dat hij in ons gezin komt. Het wordt al snel duidelijk dat Eros nog nooit andere hondenrassen, boerderijdieren of andere diersoorten heeft ontmoet. De dieren die hij leert kennen, hebben al snel door dat Eros nog veel moet leren. Ze worden zijn vriendjes. Eros ontmoet ook zijn eerste grote liefde, Floortje, een Friese Stabij.

Het einde van het kinderboek beschrijft de laatste levensjaren van Eros waarin hij het steeds moeilijker krijgt met zijn gezondheid. Als Eros aanvoelt dat hij snel naar de hondenhemel zal gaan, bereidt hij Isa, zijn tweede grote liefde, voor op hun naderend afscheid. Hij vraagt Isa of ze bij hem wil zijn op het moment dat hij naar de hondenhemel moet gaan. Dan breekt de dag aan dat Eros naar de hondenhemel gaat. Daar aangekomen ziet hij iets wat hij nooit had durven dromen. Het is een verrassende ontknoping. Eén ding is zeker: er is grote blijdschap in de hondenhemel!

Kopen

Een gesigneerd exemplaar bemachtigen? Stuur dan een mailtje naar reneegellings@ziggo.nl of contacteer haar via Facebook.

Op de speciaal voor Eros gemaakte Facebookpagina, lees je alles over de inhoud van de kinderboekjes en nog véél meer. Op deze Facebookpagina ontdek je dan weer alles over Hartelief.