Als dochter van een Hongaarse vluchteling werd Ibolya Moór (1966) in Utrecht geboren. Op dertigjarige leeftijd kreeg ze ernstige gezondheidsproblemen. Kwam dat echt door een eeuwenoude vloek, zoals volgens de overlevering werd beweerd? De analytische Ibolya ging op onderzoek uit. ‘De vloek’ is haar debuut.

Ibolya Moór schrijft, met enige tussenpozen, blogs over haar leven in het Almeerse Oosterwold, een onderwerp dat terugkomt in haar boek, en is Oosterwold-correspondente voor Klein Wonen Magazine. Daarnaast geeft zij ook lezingen over hoe positief denken en verbeeldingskracht je kunnen helpen je leven ten goede te veranderen.

Boeken

Het boek van de schijfster met Nederlands-Hongaarse roots verhaalt over een vloek binnen haar eigen familie, die haar vader niet heeft kunnen oplossen. Hij vraagt zijn dochter dit op zich te nemen, maar die zet hier grote vraagtekens bij. Totdat er akelige dingen gebeuren. Ibolya heeft haar verhaal gegoten in een thriller, zodat het verhaal niet te zweverig wordt en ook mensen bereikt die nuchter en sceptisch zijn, net zoals zijzelf.

Het doel van dit boek is om duidelijk te maken dat iedereen met een vervloeking te maken kan krijgen en wat de desastreuze gevolgen daarvan kunnen zijn. Het verhaal heeft een goed onderzochte en onderbouwde historische, religieuze én wetenschappelijke ondergrond. Aan de hand van de moderne wetenschap heeft ze getracht om mystieke zaken te verklaren.

Kopen

Een gesigneerd exemplaar bemachtigen bij de schrijfster zelf? Dat kan op haar website.

Begin 2021 gaf Ibolya een interview aan Boekenerf. Lees het hier.