‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, moet Marina Theunissen (1946) hebben gedacht toen ze haar eigen toekomst uitstippelde. Het bezig zijn met kinderen in de kleuterleeftijd leek haar destijds wel iets te zijn. Haar grenzeloze creativiteit en grote inlevingsvermogen in de fantasiewereld van de kinderen die aan haar zorgen werden toevertrouwd, bleken uiteindelijk de bakermat te zijn voor een carrièreswitch. Ze stopte haar energie in het schrijven van jeugdboeken en samen met haar onafscheidelijke vriend, de buikspreekpop Viktor, brengt ze haar verhalen tot leven tijdens lezingen in scholen en bibliotheken.

Naast al die creativiteit bleef jaren de wens om een spannend boek voor volwassenen te schrijven fier overeind staan. Het idee was er, nu er nog een leesbaar verhaal van maken. En ja, net na de uitbraak van de coronapandemie in 2020 zou de presentatie plaatsvinden van ‘Mathilde’, haar thrillerdebuut. Tot een feestelijke lancering kwam het helaas niet, het boek is er wel… Nog hetzelfde jaar verscheen haar tweede thriller: ‘Digitale engel’.

Thrillers

Mathilde (2020)

Niet alleen een brief van haar vader verstoort het leven van Masha, maar ook een toevallige ontmoeting met iemand die ze in haar jeugd gekend heeft.

Wanneer ze eindelijk rust vindt in haar situatie, leert ze Mathilde kennen: een zelfvoldane intrigante die geen scrupules kent en niemand spaart. Mathilde is dominant in alle omstandigheden en tegenover iedereen.
Onverbiddelijk.

Is Masha sterk genoeg om te ontsnappen uit een web van leugens en intriges?

 Digitale Engel (2020)

‘Ze hoort haar schedel kraken. Bloed sijpelt haar neusgaten binnen. Ze slikt speeksel. Het smaakt naar bloed.’

Halfnaakt is ze wanneer ze aan de kant van de weg gevonden wordt. Geradbraakt en eindeloos alleen. Het frêle meisje van om en bij de twintig weet zich niets meer te herinneren, ze kan niemand vertellen hoe ze heet.

In het ziekenhuis is ze de lieveling van iedereen.  Ze wordt er engel genoemd. Zelfs de professor die haar heeft geopereerd, wil haar zijn gevoelens tonen.

Kinderen

  • De verloren lichtsteen
  • De zeven levels
  • Spiegels
  • Schatverdorie
  • De man met het groene masker
  • Over pestkoppen en een kartonnen doos

Jeugd (young adult)

  • Fairytale Lacrima
  • Fairytale Phoenix
  • Fairytale Endless

Kopen

Haar boeken kunnen besteld worden via theunissen.marina@telenet.be of via Facebook