Leen Raats

De headbangende schrijfster

Leen Raats (Antwerpen, 1984) is schrijver, copywriter, hoogsensitief metalfan en neurotisch levensgenieter. Al van kinds af aan wil ze ‘al schrijvend de wereld een beetje mooier maken’. Dus schrijft Leen bio’s over zichzelf in de derde persoon enkelvoud. Leen is tevens de persoon die Boekenerf oprichtte.

Leen gaf meerdere boeken uit, publiceerde in Gierik-NVT, De Vallei en Kort en wint af en toe een schrijfwedstrijd. En ze verliest er nog veel meer! 😉

Boeken

De schade beperken (roman)

In dit boek volgen we Wil en Elke, twee rebelse vriendinnen. Hun vriendschap is even intens als grillig. Gaandeweg kom je er als lezer achter wat er gebeurd is, vijftien jaar geleden én in een recenter verleden. De flashbacks worden steeds meer verweven met het heden. Want hoe graag Wil en Elke het verleden ook achter zich zouden willen laten: de gevolgen blijven nazinderen.

Hoeveel kan een vriendschap verdragen? Je ontdekt het in deze hilarisch tragische roman, die drijft op riffs, bier en absurde conversaties. Maar vergis je niet: onderhuids is er veel meer gaande.

Vloedlijn (kortverhalen)

In de elf verhalen van deze bundel zwerven we als strandjutters langs de vloedlijn. Naast ons lopen mensen die iets verloren in de golven. Een vriend, een moeder, hun thuis, zichzelf. Sommigen vinden hun kostbaarste bezit terug, anderen vinden een manier om verder te gaan, ook nadat de zee hun voetsporen uitwiste.

Troebel, poëzie voor windstille dagen (poëzie)

Deze bundel verscheen in een beperkte oplage. Alle exemplaren zijn gesigneerd en genummerd. Verschillende gedichten uit deze bundel werden bekroond en gepubliceerd in literaire tijdschriften.

VERWACHT: Solitaire bomen (roman) – verschijnt in het voorjaar van 2023 bij Beefcake Publishing

Gina blijft nooit lang op dezelfde plaats, gaat elke verbintenis uit de weg en verandert om de haverklap van woonplek, job en partner. Soms laat ze alles achter om enkele weken rond te zwerven. Een van die zwerftochten brengt haar naar Noorwegen, waar ze in rugzaktoeriste Maya een onverwachte reisgenote vindt. Ook zij is duidelijk op de vlucht voor iets.

Kan je je hele leven on the run blijven, zonder je aan iets of iemand te binden? En is eenzaamheid de prijs die je voor die ultieme vrijheid betaalt?

Kopen

Je kan haar boeken kopen via haar website of via een mailtje naar leen.raats@gmail.com.

  • De schade beperken (roman): 17 euro
  • Vloedlijn (verhalen): 17 euro
  • Troebel (poëzie): 15 euro
  • Het Leen Raats-pakket (de drie boeken samen): 37 euro

Bij elke verzending komt 5 euro verzendingskosten.

Gepubliceerd door Leen Raats

Leen Raats is copywriter, schrijver, storyteller, ghostwriter en eindredacteur.