Ook de afgelopen maanden brachten de erfbewoners weer heel boeiende en spannende boeken uit. Ontdek ze hier!

De waarheid – Camille Jacobs

Een politie-inspecteur in Genk wordt geconfronteerd met een niet-alledaagse moordzaak. Het begin van een onderzoek dat zijn hele leven overhoop gooit en waarvoor hij in zijn familiegeschiedenis moet duiken.

Welk verband is er tussen Genk, Leipzig, Antwerpen en Kroatië? Waarom werd Vasco opgesloten? Zal hij bevrijd worden? Overleeft Mario de aanslag op zijn leven? Wat hebben een virus en vaccin met deze zaak te maken? Zijn de ouders van Vasco door een noodlottig ongeval om het leven gekomen? Krijgt hij de verrassing van zijn leven te verwerken?

Meer vragen dan antwoorden. Lees het boek in één adem uit en ontdek hoe alles met elkaar te maken heeft.

De wereld achter de spiegel: in eigen handen – Lenno Vranken

Huritt en Felice proberen te genieten van hun zomervakantie. Ze zijn nipt ontsnapt aan de klauwen van de Vampier Vladrië en willen terug rust in hun leven. Voor rust en ontspanning blijkt echter geen plaats. De volledige magische wereld is uit balans gebracht door kwade machten. Er heerst een vreselijke hitte, mensen komen op straat om onheilspellende boodschappen te verkondigen en er wordt een avondklok ingelast.

Onder al deze narigheid, kruisen Huritt en Felice het pad van hun gevreesde vijand. Vladrië is teruggekeerd en blijkt zijn zinnen te hebben gezet op Felice, zonder wie de Relieken van Oigkan niet kunnen worden geactiveerd. Huritt en zijn beste vriendin moeten het heft in eigen handen nemen en ervoor zorgen dat ze beschermd zijn tegen het naderende kwaad.

Lenno gaf in februari een interview aan Boekenerf over zijn werk. Lees het hier!

De vloek van de Hongaarse familie Moór – Ibolya Moór

Als dochter van een Hongaarse vader en een Nederlandse moeder stuitte Ibolya op iets bijzonders: er heerst een oude vloek op de Hongaarse kant van haar familie. Omdat Ibolya uit een familie van verhalenvertellers komt, en schrijven haar passie is, besluit ze een boek te schrijven. Het boek is voor een deel geïnspireerd op haar eigen levensloop. In haar boek neemt ze je mee op haar zoektocht naar de waarheid. Laat je meevoeren in de geschiedenis van Hongarije en de wereld van gedachtekracht, mysteries en vloeken.

Ibolya gaf recent een interview over haar boek, haar werk en haar leven. Lees het hier.

Zit seks tussen de oren? – Staf Henderickx

In dit boek legt huisarts Staf Henderickx uit hoe bij seks en verliefdheid biologische factoren – hersencircuits, genen, hormonen – er veel toe doen. Maar mensen zijn geen slaven van de biologie, schrijft hij: mensen scheppen hun eigen wereld en ook hun seksleven. Uiteindelijk kristalliseren allerlei maatschappelijke invloeden en overtuigingen uit in ieders seksuele beleving.

Dit is een boek over seksuele emancipatie. Het beschrijft hoe veranderende sociale verhoudingen onze seksuele opvoeding, onze partnerkeuzes en ons hele seksuele gedrag beïnvloeden. En hoe omgekeerd verliefdheid, seksdrive en verbondenheid voor nieuwe sociale complexiteit in onze levens zorgt.

De oude binaire normen over mannelijkheid en vrouwelijkheid beantwoorden niet aan die realiteit. Net zomin als je mensen kan herleiden tot alleen hun huidskleur of geloof, kan je ze reduceren tot alleen hun geslacht. Zo’n hokjesdenken  leidt tot discriminaties, vooroordelen en taboes.

Staf Henderickx verbindt zijn ervaring als huisarts met nieuwe inzichten van de culturele antropologie, de genetica, de hersenwetenschap en de evolutiepsychologie over de seksuele superdiversiteit.

De soutane bloedt – Herman Grouwels

Het rustige leventje van een priester-leraar wordt abrupt verstoord door de Tweede Wereldoorlog, waarin hij betrokken geraakt in een verzetsdaad die hij zich zijn leven lang zal herinneren. Herman Grouwels baseerde dit verhaal op de onuitgegeven memoires van een overleden heeroom.