Rients Hofstra (Joure, 1949) publiceerde in 2013 zijn eerste politieke roman. Na een loopbaan van dertig leerzame jaren in het onderwijs, begon hij in 2012 met schrijven. Belangrijkste drijfveer: de BV Nederland. De onvrede over hoe die gerund wordt en vooral hoe het anders, beter maar vooral rechtvaardiger en goedkoper kan.

Boeken

Romke D’13

Romke D’13 geeft een aanzet tot een revolutie zonder wapengekletter en bloedvergieten. Bij toepassing van de goed werkbare voorstellen wordt Nederland veel professioneler en ook nog eens democratischer bestuurd. Gelovigen zouden bevrijd kunnen worden van dwingende dogma’s en van hel en verdoemenis predikende priesters. Verpakt in een romanvorm, luchtig met humor en zelfspot

Revolutie: Wat als…?

In Romke D’13 werden al heel wat politieke misstanden aan de kaak gesteld. In zijn tweede boek Revolutie: Wat als…?, gaat de schrijver nog flink wat stappen verder. Revolutie: Wat als…? is een boek voor wie nadenkt over politiek en maatschappij. Het is een vlot geschreven roman vol humor, visie en hoop.

Roerig evenwicht

In mijn derde boek ‘Roerig evenwicht’ komen er – naast het uitwerken van eerdere ideeën – nog verwondering en afgrijzen over het functioneren van de farmamaffia bij. De macht van de farmacie, die medicijnen onnodig duur, en patiënten afhankelijk maakt. Terwijl er alternatieven zijn. De farmaciebelangen zijn echter groot. Gezondheid levert immers niets op!

Recht rust regelmatig

Na jaren van onderzoek, lezen, nadenken en veel praten met anderen – gelijk- of niet gelijkgestemden – dacht Rients Hofstra na het voltooien van zijn trilogie in mei 2016 wel klaar te zijn met zijn politieke strijd. Maar, de ongelijkheid, de kloof tussen arm en rijk, wel of geen kansen krijgen, de farmaceutische macht en de vele doofpotten: het bleef en ging gewoon door.

Rechteloze werkelijkheid

Met ‘Rechteloze Werkelijkheid’ is de Pluchen Revolutie afgerond.
In de kenmerkende stijl van Hofstra worden serieuze zaken met humor benaderd. Daar waar de vakinhoudelijke politieke lichtgewichten het laten afweten, komt Hofstra met oplossingen. Voorwaarde voor het vinden van oplossingen is ‘out of the box’ durven denken. Wanneer dat lukt blijken het onderwijs, de zorg, de veiligheid en het milieu significant beter en wellicht zelfs goedkoper te kunnen worden. Hilarische momenten worden afgewisseld met serieuze items.

Rake klappen

In dit boek staan ruim 250 maatschappijkritische beschouwingen die qua datum gedateerd lijken, maar stuk voor stuk nog steeds akelig actueel blijken te zijn.
Binnen heel veel aangehaalde voorbeelden zijn de perspectieven op structurele verbeteringen minimaal. Veel oplossingen kunnen gerealiseerd worden indien Nederland alsnog een democratie wordt (wat we tot nu toe nooit zijn geweest)

Mijn Verzamelpunt

Je kunt een wetenschappelijk verhaal vertellen, waardoor alle geïnteresseerde leken afhaken of je schrijft een vlot geschreven persoonlijk verhaal zodat je alle professionals al lezend kwijtraakt. Dit boek combineert beide invalshoeken, namelijk die van de leek en die van de medisch geschoolde. Auteur Rients Hofstra die dit boek op verzoek van Hermen Grondijs schreef zorgt niet alleen voor een toegankelijk boek, geschikt voor een breed publiek, maar ook voor voldoende informatie in een prettige en toegankelijke stijl.

Kopen

Gesigneerde exemplaren van Rients boeken bestellen? Dat kan via rhofsof@gmail.com