Joke Lemoine is geboren in de eerste maand van het jaar 1983 en groeide op in Genk. Ze schrijft en illustreert. De inspiratie voor verhalen vindt ze in de sporen die mensen nalaten, en in hetgeen dat aan het oog wil ontsnappen.

Boeken

Door mijn ogen

In het hartverwarmende verhaal ‘Door mijn ogen – Retinitis pigmentosa’ van J. Lemoine, maakt de lezer kennis met de oogziekte retinitis pigmentosa en de rol van de blindengeleidehond.

Tim kan steeds minder goed zien. Wanneer hij daardoor niet mee mag fietsen met papa en Fien, besluit hij om te bewijzen dat hij het wel kan. ‘Door mijn ogen’ is een hartverwarmend verhaal dat je laat kennismaken met de oogziekte retinitis pigmentosa en de rol van de blindengeleidehond.

Van jongs af aan is J. Lemoine geboeid door het schrijven en tekenen van verhalen. Toen de vraag gesteld werd om een boek te schrijven voor de blindengeleidehondenschool, nam ze deze uitdaging met enthousiasme aan. Met de aankoop van ‘Door mijn ogen’ steun je de blindengeleidehondenschool in Genk.

De nomade

De nomade is een literaire roman over de grillen van de radeloosheid, verstikkende vooroordelen en geluk dat onmogelijk stand kan houden.

Op het ogenblik dat haar vader het leven verliet en haar moeder de waanzin binnenliet, zat er voor Julie niets anders op dan een baan aan te nemen in het naburige dorp Lepotins. Het dorp is omgeven door heuvels en bossen die stevige windvlagen buiten houden, maar er tegelijk voor zorgen dat de inwoners sudderen in hun vastgeroeste levens en principes. Julie tracht het hoofd helder te houden, terwijl de last op haar schouders steeds zwaarder wordt.

Kopen?

Bestel je gesigneerde exemplaar via haar website.