Ludo Driesen, °17 februari 1955, van opleiding klinisch kinder- en jeugdpsycholoog, heeft bijna 40 jaar als hulpverlener in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt en is inmiddels gepensioneerd. Hij woont in Pelt.

Hij publiceerde bij Garant-Uitgevers te Antwerpen en Apeldoorn een reeks non-fictieboeken over slaapproblemen bij kinderen, buikpijn bij kinderen, straffen en belonen, kalverliefde en enkele werken over kinderen en echtscheiding.

Ondertussen heeft hij zich ook op het pad van de fictie begeven. In 2018-2019 publiceerde hij bij uitgeverij Schrijverspunt in Nederland ‘Het Kraaiennest’ en in 2019-2020 ‘Kinderspel’. In 2021 publiceerde hij bij uitgeverij Het Punt in Vlaanderen ‘De Bomaanslag’.

Boeken

HET KRAAIENNEST – e-book, 10 euro

Joerie is een jongen van twaalf jaar. Hij droomt ervan om detective te worden. En hij krijgt al gauw de kans. Zijn beste vriend Jochen vertelt hem dat er in het oude herenhuis achter de kerk in het dorp kostbare juwelen verstopt zitten. Het is een erfstuk van zijn familie. Durfal Joerie wil meteen op onderzoek. Jochen is voorzichtiger, maar toch volgt hij zijn vriend. Met enige moeite vinden de jongens de juwelen. Maar door een stom ongeluk verliezen ze die juwelen ook weer. Dan volgt een zoektocht vol spanning, gevaar en listige plannen. Er is ook Iezabel, een meisje uit hun klas. En meteen hangt er ook een vleugje romantiek in de lucht. Maar de vraag is of Iezabel de vrienden wil helpen bij het terugvinden van de juwelen…

Doelpubliek: kinderen vanaf 9 jaar, of beter, ‘stressbestendige lezers van 9 tot 99 jaar en ouder’

Dit boek is enkel nog verkrijgbaar als e-book.

KINDERSPEL – 16 euro + verzendkosten

De stad Peer opent n.a.v. de 450ste sterfdatum van Pieter Bruegel de Oude een nieuw Bruegelmuseum. Bij die gelegenheid leent het Kunsthistorisch Museum van Wenen een originele Bruegel uit. Het gaat om ‘De kinderspelen’. Iedereen gelukkig, maar na enkele dagen wordt het schilderij gestolen. De dieven vragen losgeld. De burgemeester, de secretaris, de politie en de museumdirecteur zitten met de handen in het haar. Joerie, ontdekker van de diefstal, jongerengids in het Bruegelmuseum en detective-in-wording, mag helpen zoeken naar ‘De kinderspelen’. Er zijn meerdere verdachten, waaronder de maffia. Dan sterft iemand. Dat is voor Joerie, Jochen en Iezabel de start om alleen op onderzoek uit te gaan. Het wordt een race tegen de klok, want het gevaar bestaat dat ‘De kinderspelen’ definitief naar het buitenland verdwijnt. Maar is hun zoektocht naar ‘De kinderspelen’ ook een … kinderspel?

DE BOMAANSLAG – 17 euro + verzendkosten

Hanne en haar vader komen vanuit Brussel in Kleine-Brogel wonen. Joerie, Jochen en Iezabel sluiten meteen vriendschap met haar. Iezabel gaat bij haar nieuwe vriendin Hanna op bezoek. Daar  komt zij te weten dat een zekere L een bomaanslag beraamt op de militaire vliegbasis van Kleine-Brogel. Die basis wordt ook Kleine-Brogel Air Base of KeeBee genoemd. Iezebel brengt Joerie en Jochen op de hoogte. De papa van Hanna, Laurent, kwam in Kleine-Brogel wonen om die bomaanslag te verhinderen. Iezabel vertrouwt hem niet. De drie vrienden verwittigen de militairen van de luchtmachtbasis. Die geloven hun verhaal niet.  Er zit niets anders op dan zelf tot actie over te gaan. Is de papa van Hanna de beruchte L? En vooral: komen de vrienden op tijd om een afschuwelijke ramp te voorkomen?

OVERZICHT NON-FICTIEPUBLICATIES

Non-fictiewerk, uitgegeven bij Garant Antwerpen/Apeldoorn:

– Straffen?, 1996 – uitverkocht

– Mama, ik kan niet slapen, 1998

– Mama, mijn buik doet pijn, 2000

– Kinderen en echtscheiding, 2002 – uitverkocht

– Bang om te gaan slapen, 2004

– Hoe minder straffen?, 2007 – hernieuwde versie van Straffen?

– Ik wil mama én papa, allebei!, 2012

– Vlinders in de buik, 2013

– Kaat wil niet meer op bezoek, 2016

– Het verhaal van Thomas, 2018 – hernieuwde versie van Kinderen en echtscheiding

Kopen?

Je kan een gesigneerd exemplaar bij Ludo zelf kopen via zijn website of via ludodriesen@yahoo.com