Ook de afgelopen maanden brachten de erfbewoners weer heel boeiende, spannende en ontroerende boeken uit. Ontdek ze hier!

Els Ceyssens – Ademloos

Het boek ‘Ademloos (genieten)’ is een verzameling van vier uiteenlopende verhalen, van romantisch tot spannend. In elk verhaal word je ondergedompeld in het leven van het hoofdpersonage.

In ‘Ademloos’ wordt verteld over een jonge vrouw die aan psychoses lijdt, ‘Onderweg’ gaat over een bodybuilder, ‘Back’ over een vluchteling en ‘Schemerzone’ behandelt een spannend verhaal van een vrouw die getuige is van een misdaad. Geen enkel verhaal laat je onberoerd. Duik mee in de lotgevallen van deze mensen en geniet onvoorwaardelijk van dit boek.

Borderline in quarantaine – Erik Persoons

Inge lijdt aan borderline, een ingrijpende persoonlijkheidsstoornis die haar hele leven, haar ‘zijn’ beheerst. Ze voert een lange, vermoeiende strijd naar aanvaarding, verwerking en toekomstperspectieven. Met dit verhaal wil ze niet voor de zoveelste keer de lezer confronteren met een opheldering over het fenomeen borderline.

Ze wil dat de lezer zich kan verplaatsen in de leefwereld van een borderlinepatiënt. Vooral in een moeilijke periode zoals de lockdown ten gevolge van COVID 19, is de lijdensweg voor haar verschrikkelijk.Haar ervaringen, die in dit boek staan opgetekend, maken duidelijk hoe borderline als een zware onzichtbare mantel over haar leven hangt.

Zit mee aan tafel. Leg je neer op haar bed met een van haar knuffels op je schoot. Lach om haar fratsen tijdens een wandeling, maar voel vooral haar pijn en neerslachtigheid als ze naar je gezelschap vraagt. Dit boek komt als paperback en e-book op de markt.

Door mijn ogen- Joke Lemoine

In het hartverwarmende verhaal ‘Door mijn ogen – Retinitis pigmentosa’ van J. Lemoine, maakt de lezer kennis met de oogziekte retinitis pigmentosa en de rol van de blindengeleidehond.

Tim kan steeds minder goed zien. Wanneer hij daardoor niet mee mag fietsen met papa en Fien, besluit hij om te bewijzen dat hij het wel kan. ‘Door mijn ogen’ is een hartverwarmend verhaal dat je laat kennismaken met de oogziekte retinitis pigmentosa en de rol van de blindengeleidehond.

Van jongs af aan is J. Lemoine geboeid door het schrijven en tekenen van verhalen. Toen de vraag gesteld werd om een boek te schrijven voor de blindengeleidehondenschool, nam ze deze uitdaging met enthousiasme aan. Met de aankoop van ‘Door mijn ogen’ steun je de blindengeleidehondenschool in Genk.

De nomade – Joke Lemoine

De nomade is een literaire roman over de grillen van de radeloosheid, verstikkende vooroordelen en geluk dat onmogelijk stand kan houden.

Op het ogenblik dat haar vader het leven verliet en haar moeder de waanzin binnenliet, zat er voor Julie niets anders op dan een baan aan te nemen in het naburige dorp Lepotins. Het dorp is omgeven door heuvels en bossen die stevige windvlagen buiten houden, maar er tegelijk voor zorgen dat de inwoners sudderen in hun vastgeroeste levens en principes. Julie tracht het hoofd helder te houden, terwijl de last op haar schouders steeds zwaarder wordt.

Ludo Driesen – De bomaanslag

Hanne en haar vader komen vanuit Brussel in Kleine-Brogel wonen. Joerie, Jochen en Iezabel sluiten meteen vriendschap met haar. Iezabel gaat bij haar nieuwe vriendin Hanna op bezoek. Daar komt zij te weten dat een zekere L een bomaanslag beraamt op de militaire vliegbasis van Kleine-Brogel. Die basis wordt ook Kleine-Brogel Air Base of KeeBee genoemd. Iezebel brengt Joerie en Jochen op de hoogte. De papa van Hanna, Laurent, kwam in Kleine-Brogel wonen om die bomaanslag te verhinderen. Iezabel vertrouwt hem niet. De drie vrienden verwittigen de militairen van de luchtmachtbasis. Die geloven hun verhaal niet. Er zit niets anders op dan zelf tot actie over te gaan. Is de papa van Hanna de beruchte L? En vooral: komen de vrienden op tijd om een afschuwelijke ramp te voorkomen?

Renée Gellings – Hartelief

Hartelief is een verhalenbundel vol ontspannende, ontroerende, aangrijpende én herkenbare korte verhalen. Verhalen uit het leven gegrepen! De rode draad in de verhalen is liefde en vriendschap. Fictie en non-fictie wisselen zich af, net als de romantiek, drama én humor. Enkele verhalen zijn geïnspireerd door waargebeurde feiten uit het leven van de schrijfster of uit haar naaste omgeving. Haar bewogen hart voor onze kwetsbare jeugd in deze toch al turbulente tijd, heeft haar geïnspireerd om de vaak schrijnende omstandigheden in hun leven te belichten. Zowel ouders als jongeren krijgen hierdoor een kijkje in elkaars leven. Deze verhalen worden afgewisseld met fictieve grappige en aandoenlijke verhalen. Kortom: verhalen die je hart raken!

Edith Oeyen – zeg toch niet dat alles over is

“Deze in parlando geschreven bundel met telkens hetzelfde beginvers leest heel vlot en vormt een geheel. Tevens kunnen de gedichten afzonderlijk gelezen worden. Het is een structureel werk. Edith beschrijft hier haar volledige leefsituatie en denkbeelden.” – Hervè Casier

Deus ex vagina – Walter Spaepen

In 1866 veroorzaakte een schilderij van Gustave Courbet de nodige (?) opschudding bij het publiek. Wat iedereen kende, mocht niet getoond worden. 154 jaar later ga ik onbevangen met zijn onderwerp aan de slag. Ondertussen kan er meer, is er meer, kijken we nergens nog van op. Maar de hedendaagse benadering wordt helaas al te vaak overwoekerd door oppervlakkigheid, banalisering, commercialiteit.

Ik dompel me onder in complete ascese en ga aan de slag, gewapend met taal en een ouderwets ambachtelijke benadering met mixed media… en een bovennatuurlijke wending voelt haast vanzelfsprekend aan: ‘Deus ex vagina’.