Lucy groeide op in Amsterdam en woont nu in Dublin en in de Amsterdamse Indische Buurt. Aan de UvA studeerde ze politicologie, met Europa als specialisatie. Na een paar jaar in een beleidsfunctie, merkte ze dat haar hart meer bij schrijven, reizen en communicatie lag. Jarenlang leidde ze mensen rond in Engeland en Ierland. Sinds 2015 woont ze ook in Dublin. Over deze stad schreef ze een inspiratiereisboek, een luxe reisgids over de Ierse westkust, die ook wel de Wild Atlantic Way wordt genoemd. Lucy leest en schrijft graag non-fictie. De boeken Ode aan Oost en Let’s talk Dutch gaf ze uit in eigen beheer.

Boeken

Ode aan Oost – Wandelroutes & verhalen uit Amsterdam-Oost

In 9 wandelroutes en meer dan 120 kleurenfoto’s laat dit mooi vormgegeven boekje de buurten en bewoners van Amsterdam-Oost zien. Met bijdragen van Herman Koch, Lebbis en Aaf Brandt Corstius die allen al geruime tijd hun hart aan Oost verloren. Lucy groeide zelf op in de Watergraafsmeer en is bewoner van de Indische Buurt. 

Let’s talk Dutch – Dutch culture explained in typical words and expressions

Nederlandse taferelen uitgelegd, handig in één boekje en in het Engels. Leuk voor iedere nieuwkomer. Uitdrukkingen als ‘het water staat me tot aan de lippen’, ‘geld over de balk smijten’ en ‘eieren voor je geld kiezen’ vertellen iets over wat typisch Nederlands is. Waarom zijn Nederlanders zo direct en waar komt die slimme zuinigheid vandaan? Een recept voor de perfecte appeltaart ontbreekt natuurlijk niet! Lucy’s Nederlandse lessen aan expats inspireerden haar tot het schrijven van dit boekje. Lees de ervaringen van Pedro uit Brazilië, Julia uit Duitsland, Angie uit Taiwan en vele anderen met het leren van een moeilijke taal, hun liefde voor Nederland en hun vele verbazingen.

Kopen?

Stuur Lucy een mailtje en sleep een gesigneerd exemplaar van haar boeken in de wacht.

Ode aan Oost: € 16,50 (excl. verzendkosten) via odeaanoost@gmail.com

Let’s talk Dutch: €16,50 (excl. verzendkosten) via letustalkdutch@gmail.com