Gastblog van Erik Persoons

6:20 Het snerpende geschreeuw van de wekkerradio haalt me uit mijn gevecht met roze vuurspuwende draken met twee koppen terwijl ik op een driewieler tegen honderd kilometer per uur in de aanval ga. Gisterenavond heeft de klok me weer verrast. Het is maar een kort nachtje geworden. Gelukkig heb ik nog een tweede alarm gezet vijf minuten later want voor ik het goed besef, verdedig ik me al weer met een kartonnen zwaard tegen de draak die er ondertussen nog een kop heeft bijgekregen.

6:25 De tweede aanval op mijn trommelvliezen behoudt mij van een smadelijke terugtocht als het kartonnen zwaard al tot aan het heft is opgebrand. Na een zeer kort ochtendritueel ben ik op weg naar mijn werk waar om 7:30 mijn dagtaak begint. Ik heb een heel gevarieerd werk als adjunct operationele logistiek op een groot chemisch bedrijf. De voormiddag vliegt om.

12:00 Hoogste tijd voor een boterham en vlug mijn privémails controleren. Hoe leuk, ik heb een mail gekregen van drie jongeren van het Sint Franciscuscollege Heusden-Zolder. Zij wisten hun directie te overtuigen om op zoek te gaan naar een schrijver die samen met hen een fantasyverhaal wil schrijven voor hun PLUS-project. Op dit ogenblik lopen er drie projecten met evenveel scholen na de lezingen die ik er heb gegeven. Ik houd van uitdagingen, ben er zelfs een beetje verslaafd aan en heb die adrenaline nodig. Vlug een antwoordje formuleren, straks ga ik hun vorderingen zorgvuldig doorlezen.

16:45 Thuis na een bewogen werkdag. Eerst een opkikkertje, neen, geen alcohol, maar even ravotten met mijn hond Wally. Daarna is het tijd voor ons familiemoment. Mijn twee dochters zijn al wel het huis uit, maar tijdens het avondmaal zit er dagelijks wel minstens één van hen, soms allebei, mee aan tafel. Gezellig samen tafelen, wat bijpraten, da’s genieten!

20:00 Na de wandeling met Wally (anders is die de ganse avond niet te genieten) en het helpen met huishoudelijke taken of het werken in de tuin, is het tijd voor ontspanning. TV? Wasda? Neen, behalve een goeie film van tijd tot tijd is het beeldscherm niet voor mij weggelegd. Net als ik wil verder schrijven aan mijn nieuwste psychologische drama, komt er een berichtje binnen van Sonja, de voorzitster van de toneelvereniging waarvoor ik nu al enkele jaren de toneelstukken schrijf en regisseer. Twee leden moeten jammer genoeg afhaken dit jaar. Of ik het script nog kan aanpassen? Yes! Een nieuwe uitdaging, daar doen we het voor! Het zal weer snel ochtend zijn.

Over de auteur van deze blog

Erik Persoons (1965) houdt van uitdagingen en kleurt graag buiten de lijntjes. Hij schrijft spannende romans vol onderhuidse spanning, maar ook non-fictie en jeugdboeken.

Erik is tevens de geestelijk vader van ‘het Schrijfexperiment’, een uniek project waarbij meer dan 100 jongeren samenwerken om een spannende jeugdroman te schrijven. Samen met hen creëert hij een verhaal dat enkel kon ontstaan door de fantasie, de verbeeldingskracht en de passie voor het schrijven.

Ontdek hier meer over Erik