Gastblog van Erik Persoons

De Young Readers Foundation en Rainbow4Kids school in Ukunda, Kenia slaan de handen in elkaar. De leerlingen van het zesde leerjaar bezorgen mij allemaal een korte tekst over hun dromen, hun hobby’s, angsten, verlangens, ze mogen zelf kiezen waarover ze willen schrijven. Ik ga al deze teksten verwerken tot een manuscript dat ik ga proberen uit te geven. Het is voor deze kinderen, die zich aan elke strohalm optrekken, een unieke kans om eventjes aan het verschrikkelijk moeilijke leven hier in Ukunda te ontsnappen, een held te worden in een verhaal, en hun droom op een beter leven levendig te houden. Deze kinderen verdienen deze kans!

Tot tranen toe ontroerd

Ik mocht bijna 40 teksten ontvangen, en niet zo maar enkele verplichte zinnetjes, neen, het waren allemaal ontroerende levensverhalen die me bij momenten serieus de keel dichtschroefden. Over de foto heb ik een filmlaag gelegd zodat de tekst onleesbaar is want het zijn verhalen recht uit het hart, maar met ook hartverscheurende emoties.

Ik ga deze teksten allemaal in één verhaal gieten dat tweetalig zal worden in het Nederlands-Engels, zodat de kinderen het ook zelf zullen kunnen lezen en ik ook hier in Vlaanderen en Nederland lezers kan laten genieten (hoewel dit misschien een verkeerde woordkeuze is hier) van de verhalen en lotgevallen van deze kinderen die ook dromen van een betere toekomst.”

Over de auteur van deze blog

Erik Persoons (1965) houdt van uitdagingen en kleurt graag buiten de lijntjes. Hij schrijft spannende romans vol onderhuidse spanning, maar ook non-fictie en jeugdboeken.

Erik is tevens de geestelijk vader van ‘het Schrijfexperiment’, een uniek project waarbij meer dan 100 jongeren samenwerken om een spannende jeugdroman te schrijven. Samen met hen creëert hij een verhaal dat enkel kon ontstaan door de fantasie, de verbeeldingskracht en de passie voor het schrijven.

Ontdek hier meer over Erik