Ook de afgelopen maanden brachten de erfbewoners weer heel boeiende, spannende en ontroerende boeken uit. Ontdek hier de lenteoogst van 2022.

Danny Vandenberk – Kleine stukjes geluk

Danny’s schrijfsels maken gelukkig. Dat staat vast. Ze zijn zo openhartig, grappig en (h)eerlijk gevarieerd dat je, voor je ’t goed en wel beseft, met een glimlach op je gezicht zit te lezen.

Prettig gestoord plukt hij de dag. Grappend en grollend over zijn rol als echtgenoot en vader, met talrijke amusante anekdotes over heden en verleden, de introductie van een nieuw gezinslid, het omgaan met corona en zijn diepste dromen, verlangens en nachtmerries. Vrolijk en opgeruimd, al ligt hij soms met zichzelf overhoop. Nostalgisch, filosoferend of onbezorgd genietend van het moment, maar altijd hilarisch herkenbaar.

Met maar liefst 367 bladzijden vol cursiefjes, kortverhalen en gedichten bij unieke foto’s is dit een garantie op kleine geluksmomentjes!

Marc Swerts – De halve wereld

In juni 2022 verschijnt het derde boek van Marc Swerts, met de titel “De Halve Wereld”.  Zijn nieuwe roman sluit aan op twee eerder verschenen boeken van zijn hand (“Dekker”, “Nach Schwitzerland”) die in resp. 2020 en 2021 verschenen. Zijn nieuwste roman belicht opnieuw de kleine kantjes van het universitaire bestaan, al krijgt ook de muziek, met name de bluesmuziek, een prominente plaats in het verhaal.

Spinvis blijkt alvast een fan: “Een levendige inkijk in het academische wereldje van de lage landen. De verstandhoudingen lijken beheerst en beschaafd, maar onderhuids botsen en schuren karakters en ambities. Muziek lijkt ontsnapping te bieden, maar ook daar is niet alles wat het lijkt. Met heel veel plezier gelezen!”

Dirk Hermans – Guus & Luuk in Arteria

Wanneer Guus en Luuk, twee jongens uit Hasselt, hun geliefkoosde bezigheid, boomklimmen, uitoefenen, gebeurt er iets eigenaardigs. Een bliksemschicht en een knallende donderslag doen hen terecht komen in een totaal andere wereld. Daar worden ze ontvangen als de Verlossers.

Het zou namelijk kunnen dat zij de langverwachte buitenstaanders zijn uit een eeuwenoude profetie. Die zouden de vloek van de reus Gorgol teniet kunnen doen. Zal het hen lukken om na tal van avonturen het uiteindelijke offer te brengen en de vloek op te heffen? En wat is de rol van hun overleden hond Sam?

Yoke Goris en Rudi Bagusat – Pixie Pix in Bosland

Tussen de bomen in Bosland zie je, als je heel goed kijkt, soms hele kleine, groene mannetjes rondslenteren. Ze zijn ongeveer even groot als kaboutertjes, maar veel slanker gebouwd. Dit volkje noemt zich de Pixies. Op een dag ontmoet Pixie Pix twee mensenkinderen: Nick en Bien. Zij beseffen nog niet dat ze de sleutel zijn tot een wonderbaarlijk avontuur.

Guy Van Hoof – Tifosi

Een bundel met uitsluitend gedichten over wielersport, weer en wind, winnen en verliezen, commentatoren, helden en knechten, met een nawoord waarin Guy vertelt hoe hij op het idee voor dit werk kwam.