Michelle Arts, geboren in 1984 te Nijmegen, studeerde International Business aan de Universiteit van Tilburg. Daarna is ze werkzaam geweest in de ontwikkelingshulp-sector op het gebied van duurzame handel. Hierbij heeft ze vele zakelijke publicaties op haar naam staan. Inmiddels woont ze in ‘s-Hertogenbosch, en geïnspireerd door haar oudste dochter schreef ze haar eerste kinderboek: Otter & Pinguïn en de drakenfluit. Het boek is in de top 3 leukste kinderboeken geëindigd bij The Indie Awards 2018. Michelle schrijft het liefst kinderboeken in het fantasy / science-fiction genre, maar ze schrijft geregeld ook korte verhalen voor volwassenen, meestal voor schrijfwedstrijden.

Boeken

Otter & pinguïn en de drakenfluit

‘Otter gaat naar Pinguïn toe. Hij kruipt door de geheime tunnel. Bochtje naar links, bochtje naar rechts, en dan is hij bij Pinguïn.’

Zo begint elke ochtend een nieuw avontuur van Otter en Pinguïn en hun andere jonge dierenvriendjes. Op een dag ontdekken ze de toegang naar het prachtige Regenboogbos. Daar beleven ze ook hun spannendste avontuur: de zoektocht naar de drakenfluit om de Regenboogdraak te temmen, en zo hun vriendjes in het Regenboogbos te redden van deze gevaarlijke vuurspuwer.

Het grote voorleesboek bevat 26 korte verhalen die ook een doorlopende verhaallijn hebben. Werkelijkheid en fantasie zijn op een prachtige manier verweven, met voor jonge kinderen herkenbare elementen zoals pannenkoeken eten, knutselen, de geboorte van een baby, ziek zijn en een verjaardag vieren. Maar ook magische elementen zoals geheime tunnels, een draak, een toverknikker en een stuntelende heks op een bezem.

De grote en kleurrijke illustraties brengen Otter & Pinguïn en hun vriendjes tot leven.

Adviesleeftijd: 3-7 jaar

Otter & Pinguïn en de drakenfluit bereikte de shortlist van The Indie Awards in de categorie leukste kinderboek van 2018.

Otter & pinguïn in de sneeuwvallei

In het tweede boek beleven Otter en Pinguïn 26 nieuwe alledaagse avonturen die verweven zijn met fantasie. Het boek is afzonderlijk te lezen, al zullen de bekende karakters een feestje van herkenning zijn voor de jonge fans, zoals Heks die nogal eens de mist in gaat met haar toverspreuken. 

De doorlopende verhaallijn zorgt voor het grootste avontuur: Op een dag ontdekken Otter en Pinguïn dat het Regenboogbos bedekt is onder een dikke laag sneeuw. Om hun vrienden te redden trekken Otter en Pinguïn de Sneeuwvallei in, en beleven daar allerlei ijskoude avonturen. Ze racen op een husky-slee, reizen op de rug van een ijsbeer, en ze slapen in een stapelbed van ijs. Uiteindelijk nemen ze het op tegen de kille mevrouw De Vries. Zouden ze haar hart kunnen laten ontdooien? 

De paginagrote illustraties brengen elk avontuur tot leven. 

Adviesleeftijd: 3-7 jaar. 

Kopen?

Michelle geeft haar eigen boeken uit en stuurt ze graag, met een persoonlijke toets, naar je op. Je kan haar boeken kopen via www.michellearts.nl of michellearts@outlook.com