Hoe beter genieten van deze prachtige Indian Summer dan met een goed boek, met veel zorg naar jou thuis opgestuurd door de schrijver zelf, en voorzien van een handtekening?

Camille Jacobs – Zeventien

‘Zeventien’ is de vijfde thriller van Camille Jacobs en het tweede boek met de inspecteurs Vasco en Linda. Vasco is getuige van een incident dat hij beter niet gezien had. Dit is het begin van een rollercoaster die hem in gevaarlijke situaties brengt. Als inspecteur moet hij naar Karlovy Vary in Tsjechië, waar de gevolgen niet zonder gevaar zijn. Per toeval ontmoet Vasco een zekere Pol. Of is dit toch geen toeval? Wat gebeurt er op het eilandje aan de Molenvijver in Genk en op het oude kerkhof in Hasselt?

Berno wordt weer opgeroepen om samen met Linda en Vasco dit mysterie op te lossen. Door omstandigheden komt Linda in gevaar en haar redding lijkt niet meteen nabij. Waarom doen een crematorium en een begrafenisondernemer onze wenkbrauwen fronsen bij het leven van deze toch geheel onverwachte gebeurtenissen?

Kristel Dewaele – Hemeltje Lief

In Hemeltje Lief neemt Kristel Dewaele je op poëtische wijze bij de hand om samen het proces van omgaan met verdriet – en andere gevoelens die de kop op steken – door het verlies van een dierbaar persoon een plaats te kunnen geven.

Edith Oeyen – Van pinksterbloemen tot sneeuw

Ingrid Lenaerts: “In een flamboyante poëtische evocatie, in een reeks gedichten neemt Edith Oeyen ons mee door de tuin van haar levensdagen, in een caleidoscopisch overzicht. Ze nodigt een breed publiek uit om te luisteren, en om te lezen. Ze blikt over de eenlange kalender die ze uitrolt en ons laat inkijken.”

Nadine Smets – Waarom ik anders ben

Dit boek is als een rode draad van overleven. De kracht en de wijsheid halen uit een zware rugzak die onderweg wat niet meer nodig was, achterliet. Hoe diep ze gezeten heeft, geeft de reden aan om een (het) verschil te maken. Ze groeide  uit tot een vrijgevochten zelfstandige succesvolle persoonlijkheid door nooit op te geven.  

Tine Hertmans – Aan de waterlijn

“Het is werkelijk genieten van de mooie gedichten in deze bundel ‘Aan de waterlijn’. Ze laten het leven zien zoals het zich afspeelt in onze levens; soms is het alsof je naar een foto kijkt van een klein meisje aan het strand en daarna naar een foto van datzelfde meisje, maar dan vijftien jaar later.

Dit is een bundel die je graag dichtbij je hebt, zodat je er zo nu en dan een of meer gedichten uit kunt lezen, om daarna je ogen te sluiten en na te denken over je eigen leven.” – Mieke Schepens, recensent

Verwacht: Erik Persoons – De Safari Sisters en het elixir van Enquist

Verwacht eind november- begin december. Lees er meer over in de volgende blog.

Welke ontdekking heeft professor Enquist gedaan, en hoe komt het dat niemand sindsdien nog iets van hem heeft gehoord? Aan de ouders van Juno en Zarah wordt gevraagd om dit te onderzoeken. Hiervoor reist de familie naar Indonesië en de duizenden eilanden eromheen.

Ze ontdekken dat de professor zich heeft gevestigd op een onbewoond eiland, maar dat er ook moderne piraten naar hem op zoek zijn. Zo start een opwindend verhaal, komen Juno en Zarah als eerste te weten wat de professor zijn geheim is en leren ze enkele bijzondere vrienden kennen.

Maar zullen ze ook de professor kunnen redden? En vooral, zichzelf  …

Verwacht: Leen Raats – Solitaire bomen

Verwacht eind maart 2023. Lees er meer over in de volgende blog.

Gina blijft nooit lang op dezelfde plaats, gaat elke verbintenis uit de weg en verandert om de haverklap van woonplek, job en partner. Soms laat ze alles achter om enkele weken rond te zwerven. Een van die zwerftochten brengt haar naar Noorwegen, waar ze in rugzaktoeriste Maya een onverwachte reisgenote vindt. Ook zij is duidelijk op de vlucht voor iets.

Kan je je hele leven on the run blijven, zonder je aan iets of iemand te binden? En is eenzaamheid de prijs die je voor die ultieme vrijheid betaalt? Dat zal Gina snel genoeg ontdekken.