Foto: Jo Cuenen


Tere vleugels

Op de vaste velden van dit land,
een feeërieke deugd in mijn hand.
Dat de geur van bomen zo helend –
zo verhelderend kan zijn,
en voor even verdrijven hij en zij mijn vreselijke pijn.

(c) Lenno Vranken


Mijn Avalon

Ik had geen idee waar ik aan toe zou behoren:
slechts het bittere einde kan mij nog in ochtenddauw bekoren.
Had ik mijn best niet gedaan –
niet getracht mijn sprookjes te redden?
Slechts mijn tranen zijn terug te vinden op onze zijdezachte bedden.
Ik herinner het mij alleen nog zo goed –
dat verhalen en beloften mij vulden met zulke moed.
Toch is de definitie hier;
klaar met diens vreselijke preek.
De nevelen weken niet langer uiteen,
mijn Avalon liet mij in de steek.

(c) Lenno Vranken


Deze gedichten maken deel uit van een macaber sprookjesboek voor volwassenen, waarvoor Lenno Vranken momenteel nog een uitgeverij zoekt. Het boek zal bestaan uit verschillende sprookjes, gebaseerd op de werken van Grimm, Andersen en Perrault. Daarnaast zal het ook twee compleet originele sprookjes en een aantal gedichten bevatten.


Over de auteur

Lenno Vranken (2000, Neeroeteren) is auteur van de reeks De Wereld Achter de Spiegel.  Hij was al heel vroeg geboeid door sprookjes en oude sagen en wilde al zo lang hij zich kan herinneren schrijver worden. Naast schrijven houdt Lenno zich het liefst bezig met acteren, zingen, tekenen en uiteraard lezen. Hij is een enorme fan van de Harry Potter–boeken, Gotische literatuur en oude griezelfilms. Hij begon zijn boeken te schrijven toen hij dertien was.