Nieuws van ’t veld

Winters leesvoer: de nieuwste boeken van onze auteurs

De dagen worden korter en donkerder, de nachten krijgen een ijzig randje. Tijd om overdag van het winterzonnetje te genieten en ’s avonds van knusse uurtjes in de zetel met een mok thee of een glas wijn en een goed boek. Boeken passen ook perfect onder de kerstboom.

Dit zijn nieuwe boeken die de auteurs van Boekenerf uitbrachten. Trakteer jezelf – of iemand anders – op een gesigneerd boek, door de schrijver zelf opgestuurd!

Lees meer

Poëtische metalheads: deze metalbands haalden inspiratie uit romans en gedichten

Gastblog van Leen Raats

Sommige mensen konden nauwelijks geloven dat ik voor mijn roman De schade beperken zoveel inspiratie in metal en punk vond. Toch is de link tussen snoeiharde metal en literatuur niet zo vergezocht als je misschien wel denkt.

Lees meer

Wat zilver, wat goud, wat plagiaat en wat staat

Gastblog van Danny Vandenberk

Spreken is zilver. Schrijven is goud. Een edelmetaal voor een edel ambacht met taal. Stijl is belangrijk. Een eigen stijl, of het gebrek eraan. Qua ritme en lenigheid ben ik lichamelijk houteriger dan eender welke dansvloer, maar duw mij een balpen of een toetsenbord in mijn poten en dan leid ik elke dans, wals ik wulps met woorden, laat ik saaiheid swingen, dartel ik raadselachtig met gedachten, verken ik het onbereikbare en zwier ik sexy met mijn ziel.

Lees meer

Tante Corry en geluksmomenten

Gastblog van Angelique Rijk

Laatst tijdens een gesprek met mijn psychotherapeute kwam tante Corry ter sprake. Zo dadelijk zal ik je uitleggen waarom. Maar eerst wil ik het graag hebben over geluksmomenten. Ik heb heel lang mijn geluk niet kunnen voelen. Ze zeggen weleens dat je geluksmomenten ook moet léren zien.

Lees meer

Download een gratis e-book met proza en poëzie van erfbewonersOver het belang van griezelen in kinder – en jeugdboeken

Gastblog van Lenno Vranken

We bevinden ons reeds in oktober.  Zo breekt het zo genoemde ‘Spooky Season’ dan eindelijk weer aan!  Persoonlijk is dit voor mij een perfecte tijd om mij buiten te wagen – bij voorkeur ’s nachts – en de atmosfeer die zo rijkelijk in de lucht hangt in mij op te nemen.  Zo buiten zijn doet beelden in mijn hoofd opdoemen alsof ik naar een film zou kijken.  Woorden vormen zich om tot heuse verhalen met allemaal diezelfde, heerlijke ondertoon: griezelen en huiveren. 

Lees meer

Alsnog een blog

Gastblog van Danny Vandenberk

Heel af en toe voel ik de behoefte om mijn aandoening uit de doeken te doen. Zoals nu. Ik lijd aan dwangmatig dubbelzinnig denken en wervelende woordspelerigheid, vrij vlot te verwarren met vervelende woordspelerigheid. Regen maakt mij neerslachtig, zeg ik weleens, terwijl ik er geen hol van meen. ’t Is gewoon enorm bevredigend om regen en neerslag in één zin uit te spreken, zonder dat iedereen dat meteen doorheeft. Sporadisch neem ik wel eens de trein. Excuseer.

Lees meer

Onlosmakelijk verbonden

Gastblog van Bertina Mulder

De zee. Meer specifiek: de Waddenzee. Zij zou centraal staan in mijn verhaal. Dat idee kwam al vrij snel in me op, toen ik vernam dat ik mocht meedoen met de schrijfgroep van de derde bundel met Eilandverhalen. Wat zou het opleveren als ik me verplaatste in wat zíj dacht en voelde?

Lees meer

Oogsttijd: de nieuwste boeken van onze auteurs (juli 2021)

Dit zijn de boeken die de erfbewoners de afgelopen maanden uitbrachten. Wie weet zit jouw volgende lievelingsboek er wel tussen?

Lees meer

Erfbewoners aan het woord: Yoke Goris en Rudi Bagusat

Yoke: ‘Je bent nooit te oud om fantasie te beleven. Laat het je blij maken!’

Rudi: ‘Schets de wereld rond je, tekenen moet een tweede natuur worden, blijven doorgaan, vechten en vergeet je vooral niet te amuseren!’  

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Erik Persoons

“De typische ingrediënten van een thriller zijn in mijn verhalen minder dominant aanwezig, maar worden vervangen door een onderhuidse spanning, een groeien naar een climax terwijl de personages in mijn verhalen herkenbare, levendige mensen zijn met hun gaven en gebreken.”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Edith Oeyen

“Ik begon met schrijven toen ik acht jaar was. Ik was een verlegen en nogal bang meisje. Op weg naar school moest ik langs een klein bos passeren. Ik verdreef mijn angst door liedjes te verzinnen en die heel luid te zingen. Ik noteerde de teksten en zo ben ik blijven schrijven.”

Lees meer

Oogsttijd: deze boeken brachten onze auteurs deze winter uit

Ook de afgelopen maanden brachten de erfbewoners weer heel boeiende en spannende boeken uit. Ontdek ze hier!

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Maria T Muto

“Diep in de nacht, als de wereld rondom mij slaapt, word ik door de stilte creatief. Hetgeen ik doe, is mijn beelden omzetten in kunst. Schrijven, illustreren en schilderen zijn een passie, iets dat ik gewoon niet kan uitzetten. Dat is voor mij een manier om de wereld rondom mij mooi te maken. La vie en rose. Letterlijk.“

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Lenno Vranken

“Ik heb nooit begrepen waarom een jongen, die niet in het plaatje past van de traditionele gendernorm, niet op een actievol avontuur kan gaan.”

Lees meer

Download een gratis e-book met proza en poëzie van erfbewonersErfbewoner aan het woord: Ibolya Moór

“Ik hoop dat lezers er via mijn boek van overtuigd raken dat gedachten werkelijk kracht hebben, en dat ze met behulp van deze info hun eigen leven positief kunnen beïnvloeden. Een mens is krachtiger dan ze zelf beseft!”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Christina Guirlande

“Ik ben iemand die altijd bezig moet zijn. Gewoon niets doen brengt mij aan het piekeren. Bovendien gaat al wat rust aan het roesten en dat probeer ik met alle macht te verhinderen.”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Kelly Loos

“Na een vakantie in Schotland wist ik: hier wil ik over schrijven. Het heeft lang geduurd voor ik wist wat ik er precies mee wilde doen. Ik ben eraan begonnen, heb het weer aan de kant gelegd en uiteindelijk heb ik er een liefdesverhaal van gemaakt.”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Johan Simons

“Zoveel mogelijk zeggen in zo weinig mogelijk woorden en als het kan de lezer midscheeps raken, dat blijft de uitdaging.”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Ina Stabergh

“Ik ben heel nieuwsgierig en breng bijna een halve eeuwigheid mijn leven zoekend door, om meer te weten, om oplossingen te vinden, om schoonheid te ontdekken.”

Lees meer

Waarom zag Boekenerf het levenslicht?

Korte keten en lokaal shoppen zijn populairder dan ooit, mede door toedoen van de coronacrisis. Er zijn ook best wat schrijvers die rechtstreeks aan lezers verkopen, maar vaak komen zij daarbij niet verder dan hun eigen kennissenkring. Boekenerf wil daar verandering in brengen. Het is een collectief van auteurs en de ideale plek voor mensen die graag een gesigneerd boek kopen bij de schrijver zelf.

Lees meer

Download een gratis e-book met proza en poëzie van erfbewonersOogsttijd: deze boeken brachten onze auteurs uit tussen januari en oktober 2020

In de toekomst zal je hier elk seizoen een overzichtje vinden van de nieuwste boeken van de auteurs op Boekenerf, maar aangezien dit de allereerste editie is van deze blog, vind je hier een lijst van boeken die verschenen tussen januari en oktober 2020. En die toont de diversiteit op Boekenerf mooi aan!

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Steven Van Der Heyden

“Met mijn gedichten probeer ik de horizon te verlengen en de bodem uit de dagen te halen. Ik ben dus een zoeker en in die zin altijd onderweg. Taal geeft vaak richting en net zoals schoonheid kan ze een grote troost zijn.”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Lieve Van Hemelen

“De vriendschappen, de sfeer en de aanvaarding trekken me enorm aan in de wrestlingwereld. Van Rob Raw en Légion Von Creed, de twee coverfiguren, krijg je – net zoals van alle worstelaars – ongeremde, warme vriendschap.”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Sonja Vandewal

“Als zich een verhaal in mijn hoofd vormt, kan ik dat pas loslaten als het omgevormd is tot een boek.”

Lees meer

Erfbewoner aan het woord: Danny Vandenberk

“Als ik begin te schrijven, ratel en kraak ik, associeer ik en valt elk gevoel van tijd en ruimte weg. Plots ontstaan er gevoelsgedichten, nostalgische teksten of dubbelzinnige vunzigheden en soms hele romans.”

Lees meer

5 redenen om je boeken rechtstreeks bij de schrijver te kopen

Boeken rechtstreeks bij de schrijver kopen is geweldig. Dit zijn vijf redenen waarom dat zo is!

Lees meer