Poëzie

Raoul Maria de Puydt

Raoul Maria de Puydt schreef meerdere boeken, waaronder poëzie en verhalen, kunstmonografieën van o.a. Felix de Boek, J. Willaert. Zijn poëzie is vertaald in een tiental talen, waaronder het Engels, het Duits, het Frans, het Pools, het Roemeens, het Russisch, het Turks en het Bulgaars. Hij is vaste medewerker voor het ‘Nationaal Biografisch Woordenboek’, uitgegeven door de Koninklijke Academie van België.

lees meer

Cyriel Gladines

Cyriel Gladines publiceerde vijf dichtbundels, waarvan 4 bij Uitgeverij P in Leuven, die zeer goed werden onthaald en waarvan enkele geïllustreerd werden met grafisch werk van diverse kunstenaars.

lees meer

Staf Henderickx

Staf Henderickx (1949) is halftijds huisarts in een groepspraktijk en halftijds auteur. Hij schrijft over medische onderwerpen, maar ook historische romans en dichtbundels vloeien uit zijn pen.

lees meer

Leen Raats

Leen Raats is schrijver, copywriter, hoogsensitief metalfan en neurotisch levensgenieter. Toen haar klasgenootjes nog piraat of brandweerman (M/V/X) wilden worden, had Leen slechts één droom voor ogen: al schrijvend de wereld een beetje mooier maken. Dus schrijft Leen bio’s over zichzelf in de derde persoon enkelvoud.

lees meer

Guy van Hoof

Guy van Hoof werkte mee aan tientallen literaire tijdschriften, waaronder Deus ex Machina, Ambrozijn en ART04. Van zijn hand verschenen reeds tien dichtbundels en essays over onder meer Thierry Deleu en Daniël van Hecke. Verder publiceerde hij ook de Literaire gids voor Antwerpen en de bloemlezing/essay De Nieuwe Romantiek.

lees meer

Johan Simons

Johan Simons noemt zichzelf een taalspeler en wil de lezer graag direct en midscheeps raken. Hij probeert zoveel mogelijk te zeggen in zo weinig mogelijk woorden. Films, boeken en popmuziek vormen zijn dada en een vleugje humor en erotiek zijn altijd meegenomen.

lees meer

Kristel Dewaele

Kristel houdt van woorden die het leven inkleuren. Elke dag is anders gekleurd en dat weerspiegelt zich in haar schrijfsels. De ene dag produceert ze kinderverhalen, de andere dag een vrolijk rijmpje, een diepdroevig vrij gedicht, een raak puntdicht of een intense senryu/haïku.

lees meer

Ina Stabergh

Sinds 1980 schrijft Ina Stabergh proza, poëzie en toneel voor jongeren en volwassenen. Haar werk werd vaak bekroond, vertaald en getoonzet. In 2006 werd zij officieel aangesteld tot de Eerste Stadsdichter van Diest en Eerste Stadsdichteres van Vlaanderen.

lees meer

Danny Vandenberk

Danny Vandenberk is geboren met een pen in de hand. Zijn schrijfstijl is uniek: humoristisch, vlot, speels en doorspekt met absurde associaties en wonderbaarlijke woordspelingen. Danny de dubbelzinnige is een taaltalent, een woordgoochelaar en een letterjongleur.

lees meer

Lily May Parker

Lily May schreef als kind reeds gedichten voor het plaatselijk schoolkrantje en fantaseerde een wereld waarin zowel zijzelf als de lezer kon verdwalen. Het kind raakte de dichter nooit kwijt en tot heden ten dage zijn boeken haar grootste passie.

lees meer

Steven Van Der Heyden

Steven Van Der Heyden is palliatief thuisverpleegkundige en tracht met taal de wereld te lezen. Het is zijn oorsprong en bestemming of zijn manier om een plek te vinden in een wereld die hem niet helemaal past.

Gedichten van hem verschenen in Vlaamse en Nederlandse literaire magazines.

lees meer

Christina Guirlande

Christina Guirlande is dichteres, jeugdauteur, vertaalster uit en naar het Frans. Zij schreef reeds een 60-tal boeken en heeft enkele honderden gedichten en teksten gepubliceerd in tijdschriften en bloemlezingen. Ze werd meermaals bekroond voor haar poëzie en voor haar jeugd- en kinderboeken.

lees meer

Edith Oeyen

Edith Oeyen schreef al meer dan dertig titels bij elkaar: poëzie, verhalen, essays,… Jarenlang was zij actief medewerkster van Uitgeverij Zuid & Noord en ’t Kofschip. Sinds 2000 is zij voorzitster van de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers. Werk van haar werd vertaald in verschillende talen. Op Facebook is zij elke dag actief. Edith is de samensteller van meer dan honderd bundels en boeken.

lees meer

Stan Mardaga

Stan Mardaga (As, 1946) is een gepensioneerd bouwvakker uit Zonhoven. Hij is gehuwd met Gina Treunen en vader van Nele en An. Stan is voorzitter van dialectvereniging Veldeke As-Niel en mocht zich van 2012 tot 2014 dorpsdichter van As noemen.

lees meer