Romans

Herman Grouwels

Herman Grouwels (Sint-Truiden, 1948) woont in Hamont-Achel en is gepensioneerd bankfiliaalhouder. Hoewel hij al zijn hele leven gedichten schrijft, kwam hij pas op latere leeftijd aan het schrijven van (historische) romans toe.

lees meer

Cécile Ickenroth

Cécile Ickenroth (1967) schrijft sinds haar vroegste jeugd. Naast een loopbaan in de muziek is het schrijven altijd een passie gebleven. Cécile schreef columns, recensies en interviews voor het blad ‘Pianowereld’ en startte enkele jaren geleden met het volgen van verschillende cursussen proza en verhalend schrijven. Hieruit is de roman ‘Date met een derde’ ontstaan (BoekenGilde, 2020). Cécile schrijft blogs en werkt momenteel aan haar tweede roman met werktitel ‘Florian’.

lees meer

Bertina Mulder

Bertina Mulder (1962) is auteur en webredacteur. Daarnaast is ze mede-eigenaar van een huisartsenpraktijk. Bertina werkte zeven jaar op de communicatieafdeling van een zorgorganisatie, maar kreeg steeds meer behoefte om ‘buiten de lijntjes’ te schrijven. Ze vertrok naar Curaçao en schreef daar haar debuutroman ‘Wisselwerking’ (2016).

lees meer

Ibolya Moór

Als dochter van een Hongaarse vluchteling werd Ibolya Moór (1966) in Utrecht geboren. Op dertigjarige leeftijd kreeg ze ernstige gezondheidsproblemen. Kwam dat echt door een eeuwenoude vloek, zoals volgens de overlevering werd beweerd? De analytische Ibolya ging op onderzoek uit. ‘De vloek’ is haar debuut.

lees meer

Walter Spaepen

Walter Spaepen buigt zich al jaren over zijn zielenroerselen. Met een schuine blik op de wereld en haar mensen filtert hij ongenadig maar met zin voor humor de kleine dingen des levens. Daarin zitten sporen van de menselijke existentie.

Naast een grote liefde voor filosofie koestert hij een ware passie voor muziek. Dat vertaalt hij na lange overpeinzingen in verhalen, romans, theater, hoorspelen, muziekstukken, … Zijn werk laat zich niet onder één noemer vatten.

lees meer

Els Raemaekers

Els Raemaekers (1972) is geboren en opgegroeid in een Limburgs mijnwerkersgezin in Heusden-Zolder. Als kind amuseert ze haar vrienden met het vertellen van verhalen en gedichten schrijven op kaartjes. In 2020 verscheen haar eerste roman: Najara.

lees meer

Arlette Henek

Arlette Henek werd geboren in Genk en woont in Hasselt. In het verleden schreef ze reeds artikelen voor de ledenkranten van de vzw’s waarvoor ze werkte. In 2003 schreef ze zich in aan het conservatorium om haar droom waar te maken: schrijfster worden. Sindsdien viel ze in de prijzen met verschillende kortverhalen. In 2016 verscheen haar roman ‘Achteraf-land’, in 2020 zag haar roman ‘Zosja’ het levenslicht.

lees meer

Emily Puck

Mariette Claesen staat ook bekend onder haar auteursnaam Emily Puck. Maar liefst 45 jaar na haar eerste publicaties in het Belang van Limburg nam ze de pen weer op en schreef in 2018 haar eerste roman ‘Ansicht’. Sindsdien volgden nog meerdere romans, maar ook een poëziebundel. In 2019 schreef ze voor de Warmste Week 3 reeksen Koffieverzen, die verkocht werden voor een goed doel.

lees meer

Staf Henderickx

Staf Henderickx (1949) is halftijds huisarts in een groepspraktijk en halftijds auteur. Hij schrijft over medische onderwerpen, maar ook historische romans en dichtbundels vloeien uit zijn pen.

lees meer

Luk Machiels

Luk Machiels (1955) is gepensioneerd leraar Nederlands, Engels en geschiedenis. Naast zijn boeken over de spirituele Keltische sporen in ons heden (‘De Keltische erfenis’ en ‘Landschap en volksgeloof in Keltisch perspectief’, beide uitgegeven door Mens en Cultuur, Gent) schreef hij ook drie misdaadromans.

lees meer

Marc Vos

Marc Vos houdt van koffie, rode wijn en met vrienden samen zijn. Van Brussel by night, Antwerpen in de zon en de fado van Lissabon. Van boeken en poëzie. Van Dylan, Cohen, Townes Van Zandt, John Coltrane, Neil Young en Joni Mitchell. Muziek en poëzie beroeren hem misschien nog het meest. Soms komen deze passies mooi samen – in zijn hoofd bijvoorbeeld. Dan is hij in zijn nopjes en dreigt zijn hart een slagje over te slaan.

lees meer

Yves Saerens

Yves Saerens (1983) debuteerde in 2016 met de historische roman De dwarsligger, uitgegeven door Houtekiet. In 2020 publiceerde hij in eigen beheer het boek Sien van Gogh. Hij werkt ook als leraar in het secundair onderwijs.

lees meer

Leen Raats

Leen Raats is schrijver, copywriter, hoogsensitief metalfan en neurotisch levensgenieter. Toen haar klasgenootjes nog piraat of brandweerman (M/V/X) wilden worden, had Leen slechts één droom voor ogen: al schrijvend de wereld een beetje mooier maken. Dus schrijft Leen bio’s over zichzelf in de derde persoon enkelvoud.

lees meer

Valère Gijbels

Valère Gijbels is een gepensioneerde arts uit Riemst en bestuurslid van KVLS. Laatbloeiend gaf hij zijn debuutroman uit in 2020: De Hemel Bestaat over een speciale hond en een bijzondere baas. Hij doet fervente pogingen om gedichten te schrijven.

lees meer

Heidi Denissen

Heidi Denissen kruipt in de rol van Heidi van Tirol, een vrolijke meid die haar job bij Colruyt opzegt om haar droom na te streven: een leven op de planken om de mensen een zetje te geven richting meer blijheid, vrolijkheid en spiritualiteit in hun leven.

lees meer

Luuk Hoedemaekers

Luuk Hoedemaekers schrijft vooral theaterstukken, komedies, tragikomedies, kluchten en tragikluchten. In 2020 bracht hij zijn eerste roman uit. Het is niet zomaar een politieroman, maar ook een psychologische, erotische en literaire thriller en een ‘parade van gekwetste mensen’.

lees meer

Ina Stabergh

Sinds 1980 schrijft Ina Stabergh proza, poëzie en toneel voor jongeren en volwassenen. Haar werk werd vaak bekroond, vertaald en getoonzet. In 2006 werd zij officieel aangesteld tot de Eerste Stadsdichter van Diest en Eerste Stadsdichteres van Vlaanderen.

lees meer

Danny Vandenberk

Danny Vandenberk is geboren met een pen in de hand. Zijn schrijfstijl is uniek: humoristisch, vlot, speels en doorspekt met absurde associaties en wonderbaarlijke woordspelingen. Danny de dubbelzinnige is een taaltalent, een woordgoochelaar en een letterjongleur.

lees meer

Christina Guirlande

Christina Guirlande is dichteres, jeugdauteur, vertaalster uit en naar het Frans. Zij schreef reeds een 60-tal boeken en heeft enkele honderden gedichten en teksten gepubliceerd in tijdschriften en bloemlezingen. Ze werd meermaals bekroond voor haar poëzie en voor haar jeugd- en kinderboeken.

lees meer

Lenno Vranken

Lenno Vranken (2000, Neeroeteren) is auteur van De Jongen, Afgezonderd en De Maansteenmachine, van de reeks De Wereld Achter de Spiegel. Hij was al heel vroeg geboeid door sprookjes en oude sagen en wilde al zo lang hij zich kan herinneren schrijver worden. Hij is een enorme fan van de Harry Potter–boeken, Gotische literatuur en oude griezelfilms. Hij begon zijn boeken te schrijven toen hij dertien was.

lees meer

Sonja Vandewal

Sonja Vandewal (°1971) woont met haar echtgenoot en twee zonen in Opglabbeek. Haar hele leven was ze al gebeten door het schrijven en lezen van boeken. In 2017 schreef ze haar debuutroman Visioenen, waarmee ze de tweede juryplaats behaalde in een literatuurwedstrijd.

lees meer

Kelly Loos

Kelly is leerkracht, freelance redacteur en schrijver. Met ‘Schotse wolken’ schreef ze haar eerste roman: een liefdes- en reisverhaal.

lees meer

Stan Mardaga

Stan Mardaga (As, 1946) is een gepensioneerd bouwvakker uit Zonhoven. Hij is gehuwd met Gina Treunen en vader van Nele en An. Stan is voorzitter van dialectvereniging Veldeke As-Niel en mocht zich van 2012 tot 2014 dorpsdichter van As noemen.

lees meer

Sanne Claus

Sanne Claus (24 januari 2004) is een enthousiaste tiener die al heel haar leven geïnteresseerd is in alles wat met taal te maken heeft. Van kinds af aan droomde ze ervan om een eigen boek te schrijven. Die droom heeft ze nu op haar 16de eindelijk kunnen realiseren met “5 weken”.

lees meer

Lieve Van Hemelen

Lieve Van Hemelen (°1974) is moeder van 3 volwassen kinderen. Ze komt uit een heel sociaal gezin waar iedereen altijd klaar staat om anderen te helpen. Ze schrijft al van kinds af aan. Via haar fitnesscoach Rob “Raw” Eeckhout, een topper in het showworstelen, kwam ze in contact met deze vorm van sport/entertainment. Na enkele shows was ze compleet verkocht en sindsdien is ze niet weg te slaan naast en achter de ring.

lees meer

Ruben Bultinck

Ruben Bultinck is een gedreven auteur van fictie en poëzie, al van kinds af is hij gepassioneerd door boeken. Sinds enkele jaren combineert hij werken en schrijven, wat enorm veel voldoening geeft. In 2019 debuteerde hij met de avonturenroman Primeur vol gevaar, het resultaat van een eerste echte ervaring met zijn passie voor schrijven.

lees meer