Thrillers

Herman Grouwels

Herman Grouwels (Sint-Truiden, 1948) woont in Hamont-Achel en is gepensioneerd bankfiliaalhouder. Hoewel hij al zijn hele leven gedichten schrijft, kwam hij pas op latere leeftijd aan het schrijven van (historische) romans toe.

lees meer

Marina Theunissen

Grenzeloze creativiteit en een groot inlevingsvermogen in de fantasiewereld van kinderen zorgden ervoor dat Marina Theunissen (1946) negen boeken voor kinderen en jongeren schreef. In 2020 resulteerde een sluimerende passie in twee spannende boeken voor volwassenen.

lees meer

Bertina Mulder

Bertina Mulder (1962) is auteur en webredacteur. Daarnaast is ze mede-eigenaar van een huisartsenpraktijk. Bertina werkte zeven jaar op de communicatieafdeling van een zorgorganisatie, maar kreeg steeds meer behoefte om ‘buiten de lijntjes’ te schrijven. Ze vertrok naar Curaçao en schreef daar haar debuutroman ‘Wisselwerking’ (2016).

lees meer

Ibolya Moór

Als dochter van een Hongaarse vluchteling werd Ibolya Moór (1966) in Utrecht geboren. Op dertigjarige leeftijd kreeg ze ernstige gezondheidsproblemen. Kwam dat echt door een eeuwenoude vloek, zoals volgens de overlevering werd beweerd? De analytische Ibolya ging op onderzoek uit. ‘De vloek’ is haar debuut.

lees meer

Krijn de Best

Krijn woonde in alle uithoeken van de wereld. Op de Caribische eilanden vond hij inspiratie voor een spannende reeks thrillers, maar hij schreef ook een avontuurlijk kinderboek.

lees meer

Camille Jacobs

Camille Jacobs (1953) is een creatieve zestiger die lef en gezond verstand combineert met een vleugje humor. Nu de tijd is aangebroken om zijn firma door te geven aan de volgende generatie, kan hij zich meer toeleggen op zijn hobby: boeken verzamelen en schrijven.

lees meer

Luk Machiels

Luk Machiels (1955) is gepensioneerd leraar Nederlands, Engels en geschiedenis. Naast zijn boeken over de spirituele Keltische sporen in ons heden (‘De Keltische erfenis’ en ‘Landschap en volksgeloof in Keltisch perspectief’, beide uitgegeven door Mens en Cultuur, Gent) schreef hij ook drie misdaadromans.

lees meer

Luuk Hoedemaekers

Luuk Hoedemaekers schrijft vooral theaterstukken, komedies, tragikomedies, kluchten en tragikluchten. In 2020 bracht hij zijn eerste roman uit. Het is niet zomaar een politieroman, maar ook een psychologische, erotische en literaire thriller en een ‘parade van gekwetste mensen’.

lees meer

Sonja Vandewal

Sonja Vandewal (°1971) woont met haar echtgenoot en twee zonen in Opglabbeek. Haar hele leven was ze al gebeten door het schrijven en lezen van boeken. In 2017 schreef ze haar debuutroman Visioenen, waarmee ze de tweede juryplaats behaalde in een literatuurwedstrijd.

lees meer

Jeannette Mimi Funk

Jeannette (Opgrimbie, 1950) groeide op in een mijnwerkersgezin. In 2009 publiceerde ze haar eerste thriller waarin de lezers kennismaakten met het duo Esther Kreif en Ilona Berkochek. De verhaallijnen starten altijd in Hasselt en de personages zijn afkomstig uit heel Limburg.

lees meer